Tradičná karnevalová rozlúčka so snehom Veľkonočné vajce, ktoré sa koná vždy na veľkonočnú nedeľu na Skalke pri Kremnici, napíše tento rok už svoj 52. ročník. A keďže Kremnica má k humoru a satire blízko, témou tohtoročného Veľkonočného vajca sú potravinové škandály.
Organizátori podujatia každoročne určia tému karnevalu podľa aktuálnej celospoločenskej situácie. Počas Olympiády v Salt Lake City podujatie na “Skalka city” otváral olympionik Jožko Pribilinec, ktorý prišiel aj s olympijskou pochodňou a zapálil na svahu karnevalový oheň, keď Slovensko menilo menu, do poroty ktorá karnevalové masky hodnotí, zasadli tvorcovia euromincí. Tento krát to budú odborníci z oblasti kulinárstva, ktorí budú posudzovať, ako sa masky popasovali s témou. Organizátori preto očakávajú veľa konských masiek, masiek korenených posypovou soľou, aj masiek vyslovene jedovatých, ktoré môžu spôsobiť nielen slepotu.
Veľkým lákadlom podujatia je aj zábavná tombola. O čo budeme tento rok súťažiť organizátori prezradiť nechceli, v minulých ročníkoch si však víťazi tomboly odniesli napríklad už aj kartón piva s otváračom – zárubňou dverí, vlečku hnoja alebo fúrik s vreckom cementu. Okrem cien, ktoré si od výhercov vyžadujú zmysel pre humor býva však aj dosť hodnotných cien, takže obavy z recesie treba nechať doma a tombolových lístkov nakúpiť čo najviac.
Organizátori – Mesto Kremnica a partia nadšencov podujatia ponúkajú veľmi jednoduchý, zároveň atraktívny recept na prípravu Veľkonočného vajca. Čo budete potrebovať?
1 pár teplých topánok, najlepšie aj s termoponožkami
1 teplé gate, môžu byť aj dvoje, zimomraví aj troje
1 teplú bundu a vetrovku
1 čiapku – dobrá je tá až na uši
Z týchto surovín si oblečieme odev do zimy, primiešame zopár eur a všetko dopravíme na Skalku, kde bude príprava tohto receptu pokračovať. Pre vylepšenie chuti je vhodné navštíviť niektorý bufet a následne, za stáleho miešania tekutín a dobrôt, pridať Veľkonočné vajce, ktoré vám uvoľní všetky vaše zmysly aj nezmysly. Praví gurmáni sa do tohto vajca aj zamiešajú, čo ocenia potravinoví odborníci. Celé odporúčame dozdobiť farebnými tombolovými lístkami. Tento recept je vhodný pre všetkých bez rozdielu veku. Následky nevhodnej prípravy tohto pokrmu sú úspešne liečiteľné avšak môžu mať aj trvalé následky. Preto urážliví tento recept ani neskúšajte!
Toto celé si spolu navaríme cez Veľkonočnú nedeľu 31. marca 2013 na Skalke so štartom o 10-tej hodine. Už teraz sa tešíme na spoločné varenie…
Cestovný poriadok Žltého minibusu
(51) Ilustračné foto Ivan Čillík
Zdieľať tento príspevok.